Wij, Wilma en Martin, zijn gek van Tanzania en kennen het land op ons duimpje. Welke vraag je ook hebt wij helpen je graag en reageren snel.
Je kan ons telefonisch bereiken op: 0522-312312
Of stel je vraag hieronder.
Wilma & Martin
Wil je een reis aanvragen dan kan dit hier
- Hoe betaal je in Tanzania
Buiten de accommodaties kan je ook overal betalen met dollars maar als je een marktje bezoekt of ergens eet is het handig om wat tanzaniaanse shillingen te hebben. In de paar grotere supermarkten kan je ook met een creditcard betalen net als bij de duurdere souvenirs winkelss.
De munteenheid van Tanzania is de shilling. Deze kan je het beste pinnen gelijk bij aankomst of voordat je op safari gaat.
- Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn
Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Is die nog net geldig vraag een nieuwe aan voordat je op reis gaat. Let op dat je met het paspoort reist dat je ook bij de online visumaanvraag hebt gebruikt.
- Heb je een visum nodig voor Tanzania
Voor Tanzania heb je een visum nodig. Deze kan je online aanvragen op deze website van de Tanzaniaanse overheid. De kosten zijn 50 dollar per persoon. Doe dit minimaal een maand voor dat je op reis gaat. Als je een reis bij ons hebt geboekt, ontvangen je een stappenplan die helpt bij het invullen. Het kan een paar weken duren voor je visum is geaccepteerd. Je hebt je paspoort nodig, creditcard en wat geduld. Je krijgt het visum per mail. Print het uit en neem het mee.
- Ik reis alleen, kan ik een groepsreis boeken?
Bij Droomreis Tanzania kun je geen groepsreizen boeken met een bepaalde vertrekdatum. Wel kun je je contactgegevens achterlaten. We verzamelen de adressen en proberen dan een ‘join-in’-safari te organiseren. Door het delen van de safari auto kun je de kosten delen. Dit kan weer zodra er geen Corona -beperkende maatregelen gelden.
- Kan ik Zanzibar niet goedkoper zelf boeken?
Droomreis Tanzania heeft goede prijsafspraken waardoor het niet goedkoper is om zelf het strandverblijf na de safari rondreis te boeken.
Het biedt een aantal voordelen om het boeken van de strandaccommodatie via ons te laten verlopen:
– zo hou je de hele reis in 1 hand en kun je altijd een beroep op ons doen voor assistentie.
– je bent zeker van een juiste prijs-kwaliteit-verhouding omdat wij dit al voor je hebben gecheckt.
– de transfers van en naar de strandaccommodatie regelen wij ook meteen voor je, zodat alles goed op elkaar is afgestemd.
– en als laatste maar niet onbelangrijk: ook hier weten we de mooiste plekjes te vinden, ver weg van de massa. - Doen jullie persoonlijke afspraken?
Zeker! We vinden het super om samen aan de slag te gaan om jullie wensen om te zetten in een goed doordacht reisplan. Meestal hebben we eerst contact per telefoon en als er door ons een eerste plan is gemaakt, komen we graag bij je thuis om dit samen door te nemen. Hierna volgt er een aangepast plan.
- Zijn jullie aangesloten bij het calamiteitenfonds?
Droomreis Tanzania is aangesloten bij het calamiteitenfonds.
Stel, je bent zorgeloos op vakantie maar tijdens je reis doet zich op jouw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat je reisprogramma wordt aangepast. Of dat je naar een ander hotel wordt gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en vertrekt je eerder naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat?
Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.
- Kan ik in Tanzania mijn drone gebruiken?
In de nationale parken van Tanzania is het voor een toerist verboden om een drone te gebruiken. Alleen als je professioneel een drone gebruikt en hiervoor een ontheffing hebt aangevraagd zijn er mogelijkheden.
Buiten de parken is het volgens bepaalde voorwaarden en toestemming mogelijk om je drone te gebruiken. Als je met Droomreis Tanzania reist, kunnen we je op het moment van boeking voorzien van de laatste informatie.
- Mag ik vrijuit fotograferen?
Als je foto’s wilt maken van de lokale bevolking, toon respect en vraag vooraf toestemming. Soms vragen mensen geld voor het maken van foto’s (bijv. De Masai).
- Is op safari gaan duur?
In zijn algemeenheid geldt dat een safari reis niet goedkoop is. Maar aan de andere kant kan een weekje wintersport net zo duur uitkomen. Het is dus van belang de prijs in verhouding te zien met wat je ervoor krijgt en welke extra kosten er wel of niet bij komen.
De inkomsten van toerisme zijn zeer belangrijk voor landen in Oost-Afrika, zoals Tanzania. Dit resulteert in hoge kosten voor toegang tot de Nationale Parken. USD 50,- tot USD 80,- per persoon per 24 uur is redelijk gemiddeld. Ook voor activiteiten als kanoën, wandelen, mountainbiken moet niet alleen worden betaald voor professionele begeleiding maar ook hierop gelden fees die aan de overheid betaald moeten worden.
Daarnaast zijn accommodaties soms ver verwijderd tot de bewoonde wereld. Er komt dan nogal wat bij kijken om vers eten aan te voeren en te zorgen dat de gasten kunnen genieten van een koud biertje of een lekker wijntje. Als dit moet worden ingevlogen op plekken waar ook water moet worden aangevoerd en electriciteit moet worden opgewekt dan heb je te maken met logistiek ingewikkelde en dure operaties.
Wat beïnvloedt de prijs van een safari?
De volgende factoren zijn van invloed op de prijs van een safari:
- Met hoeveel personen je de reis maakt. De vaste kosten zoals de safari auto en de gids/chauffeur worden gedeeld door het aantal personen. Heb je familie of vrienden waar je samen mee op reis kan, dan gaan de kosten per persoon naar beneden.
- De leeftijd van de kinderen. T/m 15 jaar gelden er lagere parkentrees voor kinderen. Ook accommodaties hanteren soms kinderkorting voor kinderen onder de 12 jaar.
- De accommodaties waar je overnacht. Ga je kamperen of kies je voor een luxe accommodatie. Voor de duurste accommodaties in Tanzania reken je tot USD 1.000,- per persoon per nacht.
- Overnacht je binnen of buiten een park? In het laatste geval moeten er per overnachting ook behoorlijke campfees aan de overheid worden betaald. Toch is het vaak de moeite waard om midden in de wildernis te ontwaken.
- In Tanzania is het niet gebruikelijk om zelf op pad te gaan. Dit betekent dat ook privéreizen begeleid zijn door een gids/chauffeur. Er is ook een zeer beperkte infrastructuur dus buiten de steden en strandbestemmingen is het programma alles inclusief. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Zuid-Afrika waar je zelf kunt rijden.
- Omdat de wegen slecht zijn, wordt er nagenoeg alleen in 4×4 safari auto’s gereden. De auto’s zijn gesloten en hebben een pop-up dak dat open gaat tijdens de ‘gamedrives’ in de parken. De kosten van benzine en gebruik van dit soort auto’s ligt aanzienlijk hoger dan een standaard huurauto. Het onderhoud van een safari auto die erg heeft te lijden onder de slechte wegen, is ook een aanzienlijke kostenpost.
Contactgegevens:
Droomreis Tanzania
Nieuwe Erf 18
7958 NE Koekange
0522-312312
contact@droomreistanzania.nl
KvK 56594836
BTW nr. NL002163325B85